Біля 36-ї школи облаштують піднятий пішохідний перехід з новою розміткою, знаками та освітленням

Діти – найуразливіші учасники дорожнього руху. Кожен день вони мають діставатися до школи і це не завжди безпечно та комфортно. Саме на вирішення цієї проблеми націлений проєкт «TUMI:Шлях до школи». 

«У 2019 році в місті Житомирі прийнято Концепцію інтегрованого розвитку до 2030 року і План сталої міської мобільності. Відповідно до цих політичних і стратегічних документів визначено, що при розвитку транспортної інфраструктури в місті пріоритет має надаватися в першу чергу на вирішення проблем і задоволення потреб пішоходів як найбільш вразливих учасників дорожнього руху. Саме в рамках нашого проєкту, який називається «TUMI:Шлях до школи» ми працюємо із 4-ма навчальними закладами міста Житомира, це Вересівська ЗОШ, це загально-освітня школа №8, № 36 і Житомирський екологічний ліцей №24» — повідомив директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«TUMI:Шлях до школи» базується на досвіді європейських країн. Житомир -перший в Україні затвердив «План сталої мобільності». 

Реалізатором ініціативи стала «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради. Запевняють, коштів з місцевого бюджету виділено менше 10% від вартості усього проєкту.

Біля 36-ї школи вже розпочались ремонтні роботи. Перше завдання – побудувати піднятий пішохідний перехід.

Школа самостійно визначала рівень важливості встановлення нового пішохідного переходу. Проводились відповідні дослідження, результати яких були невтішні. 

Окрім піднятого пішохідного переходу, біля 36-ї школи відремонтують тротуари, встановлять зовнішнє освітлення, дорожні знаки та нанесуть нову розмітку. Дирекція школи запевняє, такий проєкт був необхідний для закладу