У Житомирському обласному центрі крові нове обладнання

Житомирський обласний центр крові має постійну потребу у донорах. Сьогодні до доброї справи доучилися співробітники управління Служби безпеки України в Житомирській області на чолі з керівником. Правоохоронці постійно здають кров, серед них є навіть «почесні» донори. 

В центрі крові нове обладнання вартістю 5 мільйонів євро. Апарат призначений для вірус інактивації двох компонентів крові — це плазма і тромбоцити, руйнує ті віруси, які можливо лишаються після тестування донорської крові. 

«Вірус інактивація проходить в окремій дозі в якій заготовляється, той чи інший компонент, і принцип його зводиться до того, що вводиться в даний компонент аматосолєн, після цього кладеться в апарат даний компонент крові, і відповідним чином проходить ультрафіолетове опромінення. Через 25 хвилин компонент передають в лікарню на переливання, без карантину, який може бути 6 місяців» — розповів директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

Завдяки Благодійному фонду «Хлібний Дім» в закладі з’явилося і шість морозильних камер призначених спеціально для крові та її компонентів. Таке обладнання — суттєва допомога для створення запасу плазми.

Морозильні камери мають систему моніторингу температури.

Одразу після правоохоронців до донорства долучився колектив Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера