У Чорнобилі вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів, організувавши мітинг-реквієм

818

Коло музею, присвяченого Чорнобильській катастрофі, зібрались десятки людей. Біль та сльози на очах у всіх, адже страшна аварія торкнулася кожного. Згадати тих, хто врятував світ – з такою метою усі небайдужі долучились до мітингу.

«Сьогодні ми знаходимось тут тому, що ми зобов’язані пам’ятати тих героїв, які, напевно, в той час, не розуміючи всі наслідки, які можуть бути, ринулися захищати нас, вас, як прийдешнє покоління, для того, щоб ми могли жити, будувати нашу державу» — сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Організацію заходу взяв на себе «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» Овруцького району. Над отриманням дозволу довелось плідно попрацювати, однак залишити таку дату без уваги не могли.  

За свої подвиги та героїзм присутні ліквідатори отримали нагороди та подяки. Згадуючи той страшний день, не можуть стримати сліз. 

На честь кожного загиблого на алеях слави висадили самшити як символічне нагадування майбутнім поколінням про тих, хто віддав своє життя.

На алеї померлих пожежників було встановлено пам’ятні плити з іменами загиблих ліквідаторів. Серед тисяч прізвищ присутні шукають знайомих, стримуючи сльози. 

З часу великої катастрофи спливає все більше і більше років. Уражені радіацією поступово відходять у вічність. Однак, незважаючи на щорічні урочистості, ліквідатори досі не мають належного ставлення та пошани від держави. 

В свою чергу влада Житомирщини ситуацію розуміє, та запевняє, що роблять усе можливе