Арсеній Пушкаренко разом з командою «Слуги народу» вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

З кожним роком свідків страшної аварії на Чорнобильській АЕС меншає. Напередодні 35-роковин з дня трагедії нардепи від партії «Слуга народу» відвідали Північні райони Житомирської області нагородили живих та вшанували загиблих ліквідаторів. Першими відвідали малинчан.  

Чорнобильська трагедія забрала тисячі життів, але й не залишила в спокої живих, непоправні наслідки для здоров’я продовжують забирати життя українців, зокрема жителів нашої області від раку, адже Житомирщина є сумним лідером по статистиці з онкології. Однак завдяки вчасній діагностиці хворих може стати менше. Арсеній Пушкаренко каже, його команда плідно працює над тим, щоб такий потрібний області лінійний прискорювач з’явився на Житомирщині вже у цьому році.

З подякою до героїв-ліквідаторів депутати приїхали в одне з найбільш постраждалих від Чорнобильської катастрофи населених пунктів на Житомирщині — смт Народичі. І хоча місцевих жителів у 1986 році евакуювали, люди, незважаючи на заборону знову повернулися у свої домівки. 

Ще будучи маленькою дитиною голова Житомирської обласної ради став свідком тих страшних днів. Володимир Федоренко поділився спогадами про минуле.

Разом з тим, депутати обурені рішеннями минулого скликання Верховної Ради про відміну ряду пільг для ліквідаторів, тож вже підготували відповідні законопроекти про їх повернення. 

Наступними вшанували коростенських ліквідаторів. Також відвідали Лугини та Олевськ, в останньому відкрили пам’ятник й почесно нагородили живих та згадали хвилиною мовчання загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи