У Житомирі збирають кошти на звуковий пульсоксиметр для новонароджених

У Житомирі волонтери відкрили черговий збір коштів для дитячої обласної лікарні. Цього разу хочуть закупити нове реанімаційне обладнання для діток, які зараз перебувають у медзакладі без батьківського піклування.

«Ну й так зараз сталося, що 6-8 дітей у нас знаходиться, трошки важкувато нам. Але є дуже багато небайдужих людей, які нам допомагають» — каже завідувачка відділенням для новонароджених Віра Васьківська.

Так, волонтери та просто небайдужі житомиряни приносять для діток найнеобхідніше: суміші, підгузки, одяг, але не забувають про дороговартісне обладнання для кращого догляду за новонародженими. Зараз волонтери збирають кошти на дороговартісний монітор для контролю за станом малюків та пульсоксиметр зі звуковим сигналом. Однак волонтери наразі зібрати необхідну суму не можуть.  

«Збір розпочатий близько 2-тижнів тому, але коштів зараз не вдається зібрати у потрібній кількості» — повідомила засновниця БФ «Фундація волонтери без кордонів» Олена Гончаренко.

У лікарні кажуть, нагальної потреби у медобладнанні немає, проте те, яке є, вже застаріле. Нове ж, допоможе швидше реагувати та надавати допомогу малечі.

Зараз у відділенні знаходиться 6 новонароджених малюків без батьківського піклування за різними причинами, саме для них і намагаються якнайшвидше зібрати кошти. В подальшому нове реанімаційне обладнання зможе слугувати й іншим діткам Житомирської обласної дитячої лікарні

КАРТА ДЛЯ ДОПОМОГИ: 5169330522117859, ГО «МИ В ТЕМІ»