У Житомирському краєзнавчому музеї день відкритих дверей: святкують одразу декілька подій

Сьогодні у Житомирському краєзнавчому музеї день відкритих дверей, тож усі бажаючі можуть відвідати виставкові зали безкоштовно. Святкують відразу декілька подій, зокрема День вишиванки. 

«У колекції нашого музею дуже багато етнографічного матеріалу і звичайно, що до Дня вишиванки ми підготували на виставку саме ті сорочки з вишивкою та предмети, які найбільш характерні для нашого регіону» — розповіла заступник директора краєзнавчого музею з наукової роботи Юлія Каплун.

Сьогодні ж відкривають виставку під назвою «Художній образ Лесі Українки» у поєднанні з пейзажами та картинами, де зображені герої її творів. На виставці представлені роботи не лише з колекції Житомирського краєзнавчого музею, а й з Кмитівського та Новоград-Волинського. 

Здається, ніби на портретах зображені абсолютно різні люди, однак саме так художники передають те, як відчувають Лесю Українку. Тут же є портрети, де Леся ще зовсім юна, й де вже почала хворіти. 

Однак є ще один портрет, там Леся зображена на останніх днях свого життя. Картину перемалювали з фотографії олівцем і саме вона підкреслює важку хворобу поетеси.  

Цього ж дня презентують книгу автора-упорядника Людмили Журавської «Максим Рильський як вічність молодий». Минулоріч відзначили знаменну дату: 125 років з дня народження українського поета. 

Понад рік колектив краєзнавчого музею готував видання, хтось редагував, хтось допомагав знайти фото і ось, готову книгу у 1000 екземплярів можна побачити та купити у музеї за 120 гривень