Народний депутат України Арсеній Пушкаренко взяв на особистий контроль соціальний захист чорнобильців Житомирщини

На Житомирщині провели  виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. В рамках засідання комітету відбулася зустріч з представниками організацій Чорнобильців Житомирщини. Обговорювали їхні проблеми, зокрема компенсацію за втрачене майно, оздоровлення та соціальний захист, який є в пріорітеті. На повернення пільг ліквідаторам направлений законопроєкт № 4555, який в першому читанні підтримали 340 народних депутатів.

«Минуле скликання Верховної Ради прийняло ганебне рішення, і скасувало пільги чорнобильцям і ліквідаторам. Ті пільги, які сьогодні, ви знаєте перший законопроект прийнятий №4555, в першому читанні, переконаний він буде прийнятий в другому читанні, вцілому Президентом підписаний. Про підвищення, суттєве підвищення для ліквідаторів з інвалідністю. І це тільки перший з 11 законопроектів, які сьогодні ми відпрацьовуємо. Є рішення Конституційного суду, щодо того, що те, рішення минулого скликання є антиконституційним, і ми будемо це рішення виправляти» — сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Ще одним надзвичайно важливим питанням про, яке йшлося на засіданні — це медичний захист Чорнобильців. Житомирська область найбільш постраждала від аварії на ЧАЕС. В регіоні високий рівень онкозахворювань, і дотепер немає лінійного прискорювача. Народний депутат України Арсеній Пушкаренко запевнив, за дорученням Президента на Житомирщині з’явиться таке життєвоважливе обладнання. 

«Нажаль, за 30 років Незалежності в Житомирській області, найбільш постраждалій, так і не з’явилося лінійного прискорювача, який є такий необхідний для онкохворих людей, і скільки людей за ці роки можна було б врятувати, якби він був Житомирській області. І, сьогодні, наші ліквідатори, ті хто отримали дозу радіації від цієї катастрофи, наші «поліщуки» по всій України їздять і шукають де отримати цю медичну допомогу. Тому виконуючи доручення Президента України Володимира Зеленського до 30-річниці Незалежності лінійний прискорювач в Житомирській області з’явиться» — додав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

За результатами засідання комітету, для оперативної та злагодженої роботи ліквідатори Житомирщини обрали свого представника, ним став Леоніда Антонюка, ліквідатора, генерал-майора служби цивільного захисту, який буде представляти інтереси «чорнобильців» на обласному рівні та перед народними депутатами. 

«Я бачу сьогодні, що спільно з органами влади 60% проблемних питань можна вирішити, але ми почути один одного, як ці проблеми потрібно вирішувати. Ми готові спільно з владою, депутатами на День вшанування ліквідаторів, або на День Незалежності відкрити Радіаційний центр, на це не потрібно коштів, лише бажання, де сотні і тисячі людей будуть врятовані» — розповів голова ГО «Дзвони Чорнобиля», ліквідатор аварії на ЧАЕС Леонід Антонюк.

Народний депутат України Арсеній Пушкаренко пообіцяв подібні зустрічі з ліквідаторами зробити регулярними. 

«Сьогодні безпосередньо, в щоденному режимі, фактично комуні кувати з ним, я обіцяю щомісячному режимі, зі мною, як з народним депутатом, головою Обласної партійної організації «Слуги Народу», Володимир Ілліч завжди на місці в цій будівлі працює, і Олег по мірі того, що в нього вся Україна, і по всій Україні у нас ліквідатори Чорнобильці, буде також нам допомагати» — повідомив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко