Акція «Біжу за життя» вразила результатами: 1000 учасників разом зібрали майже 100 тисяч гривень

Незабаром так сяяти будуть й маленькі житомиряни, які мають комплексні порушення розвитку. Завдяки акції «Біжу за життя» спільними зусиллями жителі міста зібрали майже 100 тисяч гривень на такий потрібний вертикалізатор вартістю 65 тис. грн, функціонувати він буде на базі Центру комплексної реабілітації. 

Дітки, які мають ДЦП спершу самостійно стати на ноги не можуть, тож дане придбання допоможе їм в цьому, а ще дасть можливість навчитися сидіти та готуватися до майбутнього навчання. Адаптують дітей поступово, спочатку вони перебувають у вертикалізаторі з інтервалом в 1,5-2 хвилини та вже згодом сидять в ньому годину-півтори в день. 

Часто діти лякаються вертикалізатора, тож розробники намагаються допомогти його сприймати позитивно: роблять кольорові бокові панелі з тканиною та прикріпляють іграшки. 

Розробили та виготовили вертикалізатор у Житомирі троє чоловіків: лікар, інженер-розробник та приватний підприємець. Але допомогти розробити прилад до дрібниць відповідно до певних потреб малечі долучалися й інші відомі лікарі. 

Участь у забігу взяло 1000 бігунів, з них 600 дітей, зокрема діти з інвалідністю, які долали свої перші метри та кілометри. Безпосередньо під час забігу у скриньки надійшло понад 67 тис. грн, разом з тим, благодійники надсилали кошти на безготівкові рахунки організацій, тож загальна сума зібраних грошей склала майже 100 тис. грн.

Усю зібрану суму у скриньках розподілили між двома організаціями порівну. Але й із цим Центру комплексної реабілітації дещо не вистачало на придбання вертикалізатора, тож необхідні 15 тис. грн. додали благодійники