В Оліївській ОТГ люди виходять на протест проти сміттєзвалища, яке хоче облаштувати влада

У селі Вільськ Оліївської ОТГ гаряче. Місцеві вийшли на протест проти сміттєзвалища, яке місцева влада хоче облаштувати неподалік їхнього села. 

Дізналися про вивіз сміття жителі випадково, коли побачили чужі машини на території свого села й відразу ж забили на сполох. 

Зокрема територія, де хочуть зробити сміттєзвалище має свою історію. Та й облаштування сміттєзвалища на даній території загрожує екологічною катастрофою.  

Для місцевих поруч знаходиться зона відпочинку. 

Проте сам голова Оліївської ОТГ каже, туди вивезли сміття лише з кладовищ аби прибрати до свят 8 та 9 травня й ніби усе законно. Та й іншого виходу у них мовляв не було. 

На так зване сміття з кладовища ходили дивитися й кажуть, там не лише воно. Тож вимагають конкретну відповідь від голови: Коли вивезуть сміття й хто дав взагалі дозвіл? 

Сміття вивезли, а от для того, щоб його прибрати тепер потрібно пройти ряд відповідних процедур відповідно до чинного законодавства України. 

Голова Оліївської ОТГ каже, єдина альтернатива — співпраця із міським полігоном, однак натякає, останні упереджено ставляться до цієї громади.

У міській раді кажуть, про такі тарифи чують вперше. 

До того ж, міська влада запевняє, упередженого ставлення до Оліївської ОТГ немає, а керівники даного району не виконали усіх умов співпраці.

Після протесту голова запевнив, жодних робіт проводитися не буде без погодження мешканців