У Житомирі вперше відбувся відкритий чемпіонат області зі стрільби з лука серед паралімпійців

739

Стрільба з луку для спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату в Житомирі з’явилася не так давно. Лише близько 3-х років тому регіональний центр «Інваспорт» придбав перший лук. І вже сьогодні на змагання приїхало 18 спортсменів. 

«Ми почали, так би мовити, з нуля, з аматорів. І сьогодні ми вже дійшли до того рівня, що можемо провести повноцінний чемпіонат України. У нас 18 учасників. Всі вони з ураженнями опорно-рухового апарату. Це люди з порушеннями хребта, спини, шиї, саме така класифікація» — розповів директор Житомирської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю Сергій Логвиненко.

Серед учасників є й досить досвідчені спортсмени. Деякі з них вже декілька разів брали участь у чемпіонатах України. Зізнаються, досягати таких результатів вдається завдяки не лише тренуванням, мають свої секрети. 

Метою змагань є популяризація та розвиток стрільби з луку серед паралімпійців. Для її досягнення окрім чемпіонату було проведено також майстер-клас для осіб з інвалідністю. 

Учасники змагань стріляли на відстані 10 та 30 метрів. Визначення переможців відбувалось у 2 етапи. З усіх спортсменів обирали вісімку лідерів, а вже за їх результатами формувались переможці