У Шодуарівському парку провели презентацію-екскурсію унікальними видами дерев

Шодуарівський парк є справжньою родзинкою міста Житомира, адже налічує чимало унікальних та старовинних дерев. Однак до туристичного маршруту не входить. З метою виправити цю ситуацію студенти та викладачі природничого факультету ЖДУ ім. І. Франка створили даний проєкт.

Відповідальною особою за реалізацію проєкту стала Людмила Васільєва, яка є кандидатом біологічних наук та викладачем університету. Вона й презентувала ідею у міській раді. Після перемоги розпочалась активна робота. 

Усього у парку встановлено 10 таких табличок, які розташовані в межах однієї алеї. Завдяки їм досить просто дізнатися цікаві факти про конкретний вид дерева. Достатньо просто відсканувати QR-код та автоматично відкривається сторінка з усією необхідною інформацією.

У рамках проєкту сьогодні було проведено першу пробну екскурсію окремо для дітей та дорослих. Гостей ознайомили з кожним із 10-ти дерев. 

Дендрологічну колекцію почав висаджувати сам Шодуар. Для цього він привозив саджанці з різних куточків світу. Однак залишилось менше 10-ти представників. Серед них унікальне гінкго, яке є найстаршим деревом у парку. 

На досягнутому розробники проєкту не зупиняються. Планують поповнити кількість локацій, адже в парку є ще досить багато цікавих видів рослин