У Житомирі на базі Житомирської політехніки реалізується проєкт для професійної спрямованості військовослужбовців

Другий рік поспіль Житомирська політехніка приймає у своїх стінах проєкт «Норвегія-Україна», який націлений на професійну адаптацію військовослужбовців в державну систему України. Наразі навчання, яке триває 3 місяці, проходить вже другий набір учасників, а саме 34 особи.  

«На сьогодні цей проєкт функціонує в Україні вже більше 17-ти років. І це більше 11 тисяч випускників. Тому ми звичайно пишаємось тим, що Житомирська політехніка до нього долучилася. На сьогодні в нас дуже цікаві учасники. Це люди, які свідомо прийшли зробити крок для того, щоб зробити свій бізнес успішним. І основна задача зробити так, щоб людина, яка пройшла військову службу або службу в зоні АТО змогла стати успішною в громадському житті» — розповіла 1-ий проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Учасниками проєкту можуть бути колишні військовослужбовці, ветерани війни та члени їхніх сімей. Кожен з них отримує навички зі створення сайту з нуля, розробки бізнес чи соціального проєкту, підвищують рівень знання з англійської мови.

Проєкт надає підтримку не тільки колишнім працівникам ЗСУ, а й сім’ям загиблим під час військових дій. Багато з них до участі в програмі вже мали свій бізнес, однак навичок для його введення не вистачало.  

Програма навчання включає в себе більше 500 годин лекцій. Та окрім навичок введення бізнесу і соціальної адаптації, учасники проєкту отримують і психологічну підтримку. 

Для слухачів проєкту, які мають маленьких діток, на базі університету було створено дитячий простір, де з малюками граються та працюють співорганізатори програми.

Даний курс дозволяє у максимально скорочені терміни отримати практичні навички та необхідну теоретичну базу. По закінченню курсу слухачі отримають диплом про участь в програмі і вже 30-го травня презентують свої бізнес-ідеї