На околиці Житомира протест: мешканці обурені будівництвом паркану, який перекриває дорогу

Традиційно влітку житомиряни їдуть на відпочинок до кар’єру, що знаходиться на околиці міста та просто гуляють лісом, нині ж, територію громадського простору перекривають невідомі, вони вже почали зводити паркан і по завершенню робіт пройти чи проїхати місцеві не зможуть. 

«Одна дорога у нас веде в ліс, тепер ми туди потрапити не зможемо. Також тут дорога зроблена до трампліну, де пожежники набирають воду» — каже житомирянка Анна.

Дана дорога — єдиний шлях до місць відпочинку.  

Розбиратися разом із жителями приїхали депутати. Хто видав дозвіл нині невідомо. Однак виявилося що власник у земельної ділянки з’явився ще 13 років тому. А три місяці тому «ласий шматочок» перепродали і повесні розпочались роботи.  

«Земельну ділянку передала Житомирська райдержадміністрація, в той час вони були розпорядниками землі, це у 2009 році» — повідомив депутат Житомирської районної ради Олександр Міщенко.

Наразі ж одна частина ділянки знаходиться у власності міста, інша має перейти до Оліївської ОТГ.

Що планують звести на даній території невідомо, місцеві зв’язалися із власником, останній повідомив, що він за кордоном. Натомість депутати запевняють, допоки не буде усіх дозвільних документів, роботи проводяться незаконно. 

Нині з’ясовувати законність робіт будуть правоохоронні органи, Державна екологічна інспекція Поліського округу та Держгеокадастр. В свою чергу мешканці наголошують, якщо їх не почують зараз, то на місцевому протесті не зупиняться, далі перекриватимуть трасу й звернуться до Верховної Ради України