У Житомирі відкрили першу станцію технічного самообслуговування велосипедів

Міська велоінфраструктура – один із напрямів проєкту «TUMI:Шлях до школи». Від жовтня минулого року організаторами було встановлено велопарковки біля усіх шкіл, які є учасниками програми. А відтепер відкрито ще й перше в Житомирі велоСТО, скористатись яким можуть усі бажаючі. 

«ВелоСТО, яке сьогодні ми презентуємо в ЗОШ №36, є першим і поки що єдиним велоСТО в місті Житомирі. Ми сподіваємося, що в майбутньому, після того, як мешканці Житомира і користувачі велосипедів зможуть протестувати це СТО, вони будуть знову ж таки ініціювати подальше встановлення і розширення такої мережі в Житомирі» — повідомив директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Локація для встановлення СТО обрана не випадково. Окрім того, що 36-а школа є учасником проєкту, вона також зібрала найбільшу кількість учасників велошколи.

Представники школи запевняють, багато учнів та вчителів дістаються до закладу саме на велосипеді. Раніше це було досить важко, адже не території не було ні місця де залишити транспорт, ні необхідного обладнання у разі несправності велосипеду.  

Тестування станції ремонту велосипедів здійснив Андрій Бабак, голова «Асоціації велосипедистів Житомирщини».

Проєкт «TUMI:Шлях до школи» отримав фінансування у сумі близько 20 тисяч євро для покращення велосипедної мобільності міста. Окрім вже встановлених об’єктів, організатори мають амбітні плани на найближче майбутнє