Народний депутат України Арсеній Пушкаренко взяв участь у старті проекту "Поліцейський офіцер громади"

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич  та народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко у Житомирі офіційно презентували проєкт «Поліцейський офіцер громади».  Правоохоронці отримали сертифікати про успішне закінчення навчання та ключі від 13 автомобілів.

Народний депутат України Арсеній Пушкаренко запевняє питання безпеки в пріоритеті. Саме тому в кожній громаді Житомирщини має бути поліцейський офіцер громади.

Офіцерів громади обирають з діючих поліцейських, які мають стаж роботи не менше 2 років. Далі доводиться пройти серйозний відбір та навчання. На одне місце претендує 4 кандидати. 

«Щоб стати Поліцейським офіцером громади саме головне бути чесною відкритою людиною, яка любить людей і любить порядок. Треба написати заяву до Національної поліції, пройти курс навчання 6 місяців, в спеціальній школі поліції. І після того, якщо ти пройдеш всі екзамени, тести, в тому числі на психічне здоров’я, фізичне здоров’я тебе допустять до того, щоб мати в руках зброю і захищати інтереси громадян» — повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«В комісію входить представник громади, обов’язково, представник громади, і наші партнери зі США. І обов’язково, проходження Поліграфу, обов’язково комісія прислуховується до результатів Поліграфу. Тобто, це такий довгий процес» — додав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про програму іпотеки на житло для поліцейських, вартість квартири буде лише 50%. В Житомирській області зараз на квартирній черзі 192 поліцейські родини