У Тетерівському дитячому будинку-інтернаті відсвяткували День захисту дітей

День захисту дітей сьогодні відсвяткували у Тетерівському дитячому будинку-інтернаті. Заклад отримав новий автобус, спортивне обладнання та солодкі подарунки для усіх вихованців. Урочистості супроводжувались святковим концертом та нагородженням працівників закладу подяками Житомирської обласної ради. 

Вихованцями Тетерівського дитячого будинку-інтернату є хлопчики віком від 4 до 18 років, які потребують постійного догляду і медичного обслуговування. Заклад надає повний комплекс реабілітаційних послуг, враховуючи навчально-виховну, медичну, соціальну та трудову адаптацію. 

«На сьогодні в нашому закладі перебуває 79 вихованців. Вони потребують нашої допомоги для адаптації в соціальних умовах. Ми надаєм для них психологічну підтримку, адаптацію для нашого суспільства. Надаємо фізичне виховання для поліпшення їхньої моторики, навиків, для того, щоб вони могли в суспільстві адаптуватися» — розповів в.о. директора Тетерівського дитячого будинку-інтернату Володимир Мазяр.

Великі можливості колектив надає для творчості своїх вихованців. Кожен з них можна обрати цікаве та корисне для себе з десятків різних гуртків.

Чималих успіхів вихованці будинку досягли саме у спорті. Деякі хлопці здобули звання чемпіонів Європи. 

Улюблений вид спорту для вихованців тетерівського будинку-інтернату – футбол. Однак належного спортивного стадіону заклад не має. Тому обласна рада вирішила зайнятися цим питанням.

Однією з нагальних потреб закладу був транспорт, щоб вихованці мали можливість подорожувати та демонструвати свої таланти в різних містах України. І саме до Міжнародного дня захисту дітей заклад отримав такий подарунок.

Діти даного закладу також власноруч варять різноманітне мило з української символікою, як символ підтримки бійців в зоні АТО. І вже мають амбітні плани на найближче майбутнє