У Житомирській ЗОШ №8 скандал: конфліктують батьки та керівництво школи через бійку дітей

Дружба між хлопцями закінчилася бійкою через дівчину. У Житомирській ЗОШ №8 учень 5-го класу напав на 6-класника і почав його душити. Хлопець каже, намовила це зробити його колишня дівчина, після того як він з нею розійшовся.  

«Просто я заходжу у школу, він на мене нападає і починає душити. Дуже сильно, у мене була червона шия» — каже учень 6-го класу Ігор Біляченко.

Маргарита Венгровська каже, раніше у хлопчика, який напав на її сина вже були конфлікти із іншими. 

«Вже не перший раз у нього інциденти в школі, то він палець вчительці зламав, то хлопчика побив» — додала мама хлопчика Маргарита Венгровська.

У школі кажуть, таких інцидентів насправді не було.

Мама ж хлопчика з яким стався конфлікт наголошує, у присутності представника ювенальної превенції її син сказав, що Ігор перший його почав провокувати на конфлікт.  

«Нічого подібного, мій син не нападає, ми спілкувалися, він сказав, я його не зачіпав. Сказав «Мам, він мені такі слова сказав…», Що дійсно, мені як мамі дуже соромно» —розповідає мама хлопчика, з яким стався конфлікт Марія Савлук.

«Я не побачила, що він його душив, я побачила, що діти між собою штовхаються» — повідомила класний керівник Вікторя Пустохіна.

Аби розібратися у конфлікті, мама із тіткою хлопчика прийшла до школи та спокійної розмови між ними та керівництвом школи так і не відбулося. Маргарита Венгровська каже, завуч разом із своїми колегами почала звинувачувати її у погрозах.  

Заступниця директора в свою чергу каже, що такі слова були не безпідставні. 

На цьому скандал не закінчився, Маргариті Венгровській натякнули на погане виховання дітей й за словами мами, керівництво закладу почало погрожувати жінці, що напишуть на неї заяву у соцслужби про позбавлення батьківських прав. Подібні слова чув і Ігор.  

В свою чергу Наталія Ярмоліцька каже, подібних речей не говорила. Соціальні служби самі вирішили перевірити родину під час колективних зборів у школі, де були присутні й інші батьки 6-А

Хлопчик каже, у завуча з першого класу до нього упереджене ставлення. 

Наталія Ярмоліцька каже навпаки намагалася опікуватися дитиною, коли у родини був складний час.

Зокрема ситуацією обурені й інші батьки класу, усі шоковані, що історія вийшла у простори соціальних мереж. Й сьогодні члени батьківського комітету виступили на захист навчального закладу, кажуть адміністрація навпаки, завжди робить усе для дітей. Й додають, Ігор Біляченко часто ображав однолітків. 

Батьки припускають, розголосу конфлікту мама вирішила надати заради популярності у соціальних мережах. Й розповідають ще кілька історій дитячих сварок. 

Нині у ситуації розбирається поліція, у разі доведення провини тієї чи іншої сторони, винні будуть нести адміністративну відповідальність