Біля Богунського кар’єру знову зібралися люди, протестують проти встановлення паркану: до жителів приїхав власник

Скандал навколо Богунського кар’єру набирає обертів. Сьогодні до місцевих приїхав власник приватизованої ділянки, де нині встановлюється паркан. Жителі кажуть, таким чином їм перегороджують шлях у ліс, до кар’єру та пам’ятника жертвам Холокосту. 

Власник ділянки переконує, ця земля була у продажі понад 5 років, а придбав він її 4 місяці тому. На вимоги місцевих показати усі дозвільні документи — відмовився.

«Ви хочете, щоб я давав вам звіт про свої дії у себе на землі, я хочу відповідних дій від вас. Відзвітуйте теж мені, за свою приватну територію. І взагалі, що буде будуватися на моїх ділянках чи не буде, це особисто моя справа» — сказав власник землі Платон Агієв.

Сьогодні ж на місце виїхало відразу 3 комісії: регламентна, земельна та екологічна. Разом депутати районної ради взяли справу під особистий контроль, нині будуть проводити необхідні перевірки.  

«Зараз відповідні комісії зроблять заміри, зберуть спільне засідання комісій, зроблять висновки і звернуться до всіх відповідних органів» — повідомив голова Житомирської районної ради Олександр Блощинський.

Виміряли й ширину прибережної смуги та попередньо зафіксували порушення. Відстань від річки становить менше 25 необхідних метрів. Однак для кінцевої оцінки необхідно додатково з’ясувати площу водойми. 

Допоки ж власник стоїть на своєму, запевняє усі роботи проводяться законно й показує документи купівлі-продажу. 

Зокрема після монологу почав відповідати на питання місцевих та депутатів. Вирішували питання про прохід у ліс та до річки, який за словами мешканців перегородив встановлений паркан. 

Раніше люди запевняли, що встановлення паркану перешкоджає проїзду пожежникам у разі загоряння. 

Наразі мешканці району створили ініціативну групу й разом із депутатами районної ради будуть з’ясовувати законність приватизації. Нинішнього та попереднього власника вже викликали до Державної екологічної інспекції, аби вони надали акт про встановлення межових знаків та технічну документацію