На Житомирщині жінка приховувала вагітність: після самостійних пологів виявили мертве немовля у ковдрі

На Житомирщині до лікарні потрапила жінка із кровотечою. Згодом медики зрозуміли, вона самостійно народила вдома, однак дитини при поступленні з породіллею не було. На питання лікарів пацієнтка не реагувала, тож про це повідомили у поліцію, вже правоохоронці й виявили  жахливу знахідку — мертве немовля замотане у ковдру.

«Маткова кровотеча, а вже в подальшому вияснили, що були пологи на дому» — розповів головний лікар Любарської ЦРЛ  Ярослав Рудницький.

Село Великий Браталів, де все сталося й досі не може відійти від шоку.

«Все село шоковане, всі люди бо ніхто цього не очікував і ніхто не думав» — розповіла жителька села Людмила Панчура.

У цій же лікарні жінка здесяток років працює медстатистом. Головний лікар каже, за увесь період вагітності так ніхто і не помітив стан колеги.   

За попередніми висновками експертів дитина народилася живою та доношеною, однак потім настала раптова смерть. Наразі призначені додаткові досліження. У поліції допитали рідних породіллі, виявилося, що й вони не знали про вагітність жінки. 

Про вагітність не здогадувалися й односельчани. 

«На город їхала з сапою. Чи вона десь зв’язувала його, чи що, без поняття» — сказав житель села Василь Дмитрович.

Родина спілкуватися відмовилася, сусідка каже, близькі дуже важко переживають те, що сталося. 

Водночас односельчани відгукуються про родину позитивно. Кажуть подружжя виховує ще трьох дітей 12, 8 та 4-х років.

Жодних повідомлень про те, що у цій сім’ї погано наглядають за дітьми до соціальних служб ніколи не надходило й на обліку родина не перебувала. Зараз діти жінки знаходяться під опікою бабусі. Як діятимуть далі виріша ть після остаточних висновків слідства.

У поліції з’ясовують обставини події: чи померла дитина власною смертю, чи сама матір причинила шкоду новонародженій донечці. Тож нині відкрито кримінальне провадження за статтею умисне вбивство