В Головному управлінні ДПС в Житомирській області відбулася зустріч з представниками ОТГ Житомирщини

У Головному управлінні Державної податкової служби в Житомирській області відбулася зустріч з представниками усіх 66 об’єднаних територіальних громад  регіону. Про результати роботи за 5 місяців звітували начальники управління котрі співпрацюють з ОТГ. Головна мета - співпраця та конструктивний діалог податкової і громад. 

«Мета цієї наради — налагодження стосунків для подальшої співпраці і збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, що безпосередньо, цікавить голів ОТГ» — сказав начальник Головного управління ДПС в Житомирській області Костянтин Гавриш.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів, про результати децентралізації в податковій сфері та зміни, що відбулися у місцевих бюджетах.

Обговорили земельні питання, які є бюджетоутворюючими. Керівники ОТГ, які перебувають на місцях та знають ситуацію у своїй громаді, з проблемними ситуаціями можуть одразу звертатися до податкової.

Ще одна важлива тема, яку обговорили на нараді — сплата акцизного податку до місцевих бюджетів. 

Голови об’єднаних територіальних громад Житомирщини зазначають, — такі наради результативні, дають відповіді на питання, допомагають вирішити проблеми.

Підбиваючи підсумки наради в Головному управлінні Державної податкової служби констатують конструктивний діалог відбувся та обіцяють зробити такі зустрічі щоквартальними