На першому пленарному засіданні восьмої сесії Житомирської міської ради розглянули 46 питань

Восьму сесію Житомирської міської ради восьмого скликання розділили на два пленарних засідання. На початку першого депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Людмила Зубко, яка очолює комісію з гуманітарних питань, запропонувала колегам розібратися у питанні поділу класів на українську та іноземні мови, для кожної школи окремо та ініціювала створення робочої групи із залученням педагогів та батьків. Тепер це питання розглянуть на комісіях. 

«Вся комісія підтримала, і ми будемо наполягати, щоб зробити цю робочу групу до якої увійде комісія із соціально-гуманітарних питань, комісія бюджетна, обов’язково, департамент освіти, який має надати повністю викладку. І, коли ми сьогодні говоримо про 17 мільйонів, то, можливо, треба подивитися, де дійсно треба робити розподіл, а де ми можемо надати якісну освіту, і не робити цього» — сказала депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

За ініціативи депутатів фракції «Європейська Солідарність» на сесії погодили звернення до Президента України, Кабміну та Верховної Ради щодо захисту соціальних прав громадян, а саме інформування людей про нові правила оформлення субсидій. Пропонують внести зміни до держбюджету 2021 і  збільшити видатки на субсидії на 10 мільярдів.

Житомир долучається до ініціативи Президента реконструкція скверів та парків. На сесії підтримали розробку проектно-кошторисної документації і планують подати заявку на фінансування реконструкції Гідропарку.  Міський голова запросив депутатів обговорити це питання на «Майстерні міста». 

Також на сесії надали згоду на прийняття аварійної будівлі біля  Житомирського міського колегіуму №34 в комунальну власність, далі треба зібрати відповідний пакет документів та отримати позитивне рішення декількох міністерств. 

Сьогодні депутати Житомирської міської ради розглянули 46 питань та розпочали роботу в комісіях, аби підготуватися до наступного пленарного засідання