У Житомирі багатодітні родини та пенсіонери два тижні без газопостачання

Кип’ятильник, мультиварка та електрочайник, ось так два тижні поспіль житомиряни живуть без газу. 

Серед мешканців багато пенсіонерів, зокрема Катерина Байдала щойно після операції, жінці встановили кардіостимулятор. Усі інші — здебільшого багатодітні родини з маленькими дітьми. 

Днями ми розповідали подібну історію за адресою вулиця Вітрука 42/7, там теж розмістили оголошення з аналогічним текстом, що ніби стався витік. Однак мешканці будинку впевненні, газ відключили незаконним шляхом, адже якби дійсно був витік, мали б перекрити центральний кран, аби газопостачання припинилося на увесь будинок, а так, його немає лише в деяких квартирах, розповідає Людмила Поляковська. 

«Вони запломбували тільки ось цей вентиль, який іде ось на ці дві квартири і до 5-го поверху. А ось центральний вентиль не перекрили» — каже мешканка будинку Людмила Поляковська.

Натомість перекрили газові мережі всередині під’їзду інкогніто без будь-яких представників. Мешканці припускають для чого таке роблять газовики.

«Я думаю, що це просто напросто така афера, щоб мешканців зіштовхнути лобами, щоб вони між собою сварилися, бо в нас по стояку є боржники» — розповіла мешканка будинку Світлана Мирончук.

Мешканці кажуть, зверталися й до ВЖРЕПУ, який їх обслуговує, там кажуть, що відношення до Житомиргазу не мають. Й навіть запит на причину відключення не подали. 

У ВЖРЕПі кажуть, вони й дійсно не мають відношення до ситуації і втручатися не можуть, адже підприємство надає лише житлові послуги, це прописано у квитанціях мешканців, за які вони сплачують. Зі свого боку керуюча компанія надала мешканцям лист із порадами як діяти у такій ситуації. 

Заступник директора керуючої компанії каже, Житомиргаз мав би повідомити їх про відключення та причину, аби ті в свою чергу могли це поясними мешканцям, однак з боку газовиків не було жодного повідомлення.  

У Житомиргазі кажуть, повідомлення відправлено рекомендованим листом, тож можливо воно ще просто не дійшло до місця призначення.

Там також запевняють, за даною адресою дійсно стався витік газу. А перекрили не центральний кран, а газову мережу у будинку тому, що саме в тих місцях і стався цей витік. Те, що саме по цим газовим мережам є боржники називають співпадінням.  

Мешканці категорично не згодні із відключенням, тож вже написали заяви у поліцію та налаштовані йти до суду. 

Надвечір Житомиргаз повідомив про те, що фахівці компанії виїхали на місце аварії й намагалися перевірити газові мережі на факт витоку у кожній квартирі, однак із 20 квартир, зібралося лише 7 представників. Вже завтра зранку газовики продовжать працювати й закликають місцевих разом зібратися, аби якнайшвидше вирішити питання