У Житомирі вшосте проводять «Майстерню міста»

У Житомирі вшосте проводять «Майстерню міста». Це своєрідний майданчик для обговорень: тут житомиряни можуть побачити перспективні проєкти, які впроваджуватимуться в найближчі роки у місті, висловити свої побажання та навіть запропонувати свої ідеї.

«В цьому році ми виносимо на публічне обговорення з мешканцями ідею реконструкцію гідропарку, а також будемо обговорювати ідею розвитку транспортної інфраструктури, крім цих ідей в нас є ряд пропозицій від органів виконавчої влади, в цьогорічній майстерні ми будемо комунікувати з мешканцями, шукати нові ідеї» — розповів співорганізатор «Майстерні міста» Борис Пахолюк.

«Майстерня» не лише для дорослих. Сьогодні на Майдані Замковому розмістили локації силових структур. Діти мали можливість відчути себе у ролі рятувальника, поліцейського, нацгвардійця, кінолога, сапера та медика. Охочим розповідають особливості роботи та демонструють обладнання.

Також усіх бажаючих навчали правил поводження та безпеки у критичних ситуаціях. 

У заході взяли участь громадські організації, адже сама «Майстерня міста» має на меті підвищити ефективність взаємодії між ГО, активістами, митцями та пересічними громадянами. 

Тут же популяризують здоровий спосіб життя. Так, «Скандинавські друзі» сьогодні проходять квест Житомиром. 

Роботи, які розрізняють кольори та сортують сміття. Житомирський міський центр науково-технічної творчості молоді продемонстрував свої власні вироби. Педагоги запрошують школярів на безкоштовне навчання.

Відвідати локації житомиряни можуть упродовж 3-х днів.  Загалом на містян чекає 35 активностей