На базі Житомирського медичного інституту відкрито новий сучасний навчальний тренінговий центр

З 2017-го року Україна активно співпрацює із Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва задля покращення якості охорони здоров’я в державі. Було обрано 6 пілотних навчальних закладів, на базі яких створювались тренінгові центри. Серед них і Житомирський медичний інститут.

«Проєкт україно-швейцарський. Зараз фінансується конфедерацією Швейцарії. В рамках проєкту фінансовий план на 5 років – 5 мільйонів швейцарських франків. Зараз на 2 мільйона гривень закупили сучасне високотехнологічне обладнання для навчання наших студентів медиків» — розповів ректор Житомирського медичного інституту Віктор Шатило.

Навчальний центр має 15 лабораторій, які повністю відповідають справжнім маніпуляційним кабінетам, операторським та ординаторським. За допомогою нового сучасного обладнання студенти мають змогу відпрацювати більше 500 навичок.

Унікальністю центру є практика симуляційної медицини та кімнати дебрифінгу. Студенти мають можливість дистанційно в режимі реального часу спостерігати за процедурами в іншій лабораторії.

Основне фінансування відбувалось в рамках проєкту «Розвиток медичної освіти», однак і місцева влада також виділила кошти для створення дійсно якісних та гідних умов для учнів центру. Перевірити обладнання вирішили на собі

Загалом навчальний тренінговий центр є унікальною можливістю покращити знання та навички працівників первинної ланки медичної допомоги. 120 студентів можуть тренуватися, навчатися та доводити свої вміння до автоматизму