Сімейні лікарі Житомира пройшли онлайн навчання «Подолаємо інсульт разом»

Понад 100 житомирських сімейних лікарів взяли участь в онлайн навчаннях «Подолаємо інсульт разом», сьогодні отримали сертифікати та інформаційні книжки. Ініціювали такий проєкт ГО «Житомир, зроби голосніше!»  за підтримки Житомирської міської ради. Аби навчання було ефективним та результативним, депутатка міськради Людмила Зубко залучила Українську асоціацію боротьби з інсультом. 

«Для мене це надзвичайно важливо, тому що на сьогодні 66% людей, які помирають — це серцево-судинні захворювання. І, отримати додаткову інформацію від повідних фахівців України — це надзвичайно важливо» — повідомила депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

Впродовж двох тижнів у форматі навчальних вебінарів та відео-лекцій провідні неврологи та кардіологи ділилися практичними знаннями та навичками з сімейними лікарями. 

Медики, які пройшли курс навчання задоволені такою ініціативою, кажуть зрозуміло, зручно, а головне —  набуті знання допоможуть попередити інсульти у пацієнтів, які щоденно приходять на прийом до лікарів первинної ланки. Статистика захворювання на інсульт у всьому світі і в Житомирі жахає. За оперативною інформацією Житомирського обласного центру громадського здоров’я за минулий рік у Житомирі на інсульт захворіла 481 людина та 182 людини померло такі дані озвучили у   Головному управління статистики області. 

Депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко зазначає, надалі готові допомагати лікарям у навчанні, чекають від медиків зворотного зв’язку —нових ідей та пропозицій