У Житомирській «Ракушці» урочистості: майже 400 випускників ЖМІ отримали дипломи

Майже 400 студентів: молодші спеціалісти, бакалаври та магістри сьогодні отримали свої дипломи про закінчення навчання у Житомирському медичному інституті.  Серед випускників — 50% студентів бакалаврів та магістрів закінчили навчальний заклад із відзнакою. 

Ректор Житомирського медичного інституту каже, цей рік особливий, адже серед випускників присутні магістри нової спеціальності для України. 

«Особливість цього року випуску, що ми вперше випускаєм магістрів громадського здоров’я. Це нова спеціальність в Україні і тільки декілька навчальних закладів в нашій державі розпочали два роки тому їх підготовку і от сьогодні йде їх перший випуск» — повідомив Житомирського медичного інституту Віктор Шатило.

Вже з 1 липня будуть створюватися нові центри громадського здоров’я і ті, хто сьогодні закінчив цю спеціальність, вже завтра можуть отримати роботу. Проректор медичного інституту каже, ця нова професія нині затребувана в галузі охорони здоров’я.

«Вони будуть відслідковувати захворювання, розробляти програми профілактики та рекомендації задля запобігання цих захворювань» — додала проректор з соціально-гуманітарного розвитку та міжнародного співробітництва Ольга Горай.

Сьогодні ж Ольга Горай не тільки проректор, а й в черговий раз випускниця. Саме тут колись вона здобула свою першу освіту та пройшла шлях від студентки до проректора Житомирського меду.

Колега жінки Світлана Гордійчук теж сьогодні не лише проректор, а й випускниця спеціальності «Громадське здоров’я». 

«Емоцій величезна кількість ,враження такі, знаєте, як у будь-якого випускника. А враховуючи те, що спеціальність, яку ми захистили сьогодні є перспективною» — розповіла проректор з навчальної роботи Житомирського медичного інституту Світлана Гордійчук.

Загалом в навчальному закладі готують медиків за спеціальностями: сестринська справа, лікувальна справа, акушерська справа, стоматологія, стоматологія ортопедична, екстрена медицина, фізіотерапія, лабораторна діагностика. У ректораті запевняють, нині випускникам легше влаштуватися, відразу після випуску медиків чекають на роботу, однак є й ті, хто вже під час навчання паралельно підпрацьовував у лікарні. 

Й самі випускники зізнаються, вже мають плани на майбутнє. Так, Оксана Павшетина каже, завдяки підписаним договорам з іноземними медичними навчальними закладами студенти Житомирського інституту мають можливість поїхати працювати в Німеччину чи Польщу. 

Зокрема випускниця зізнається, по закінченню школи душа хотіла в театральне й навіть не думала йти у медицину. Однак життя вирішило інакше й зараз пройшовши крізь сльози та небажання вчитися на першому курсі, нині не уявляє свого життя без білого халату. Й у майбутньому хоче стати акушеркою