Жителі Мальованки протестують проти будівництва тролейбусної лінії: влада пояснює переваги

На початку вулиці Героїв Пожежних місцеві протестують проти будівництва нової тролейбусної лінії, кажуть, це небезпечно для життя їхніх дітей, адже вулиця доволі вузька, а неподалік від домівок вже є усі потрібні маршрути.

Тиждень тому підрядник призупинив роботи щодо прокладання силових кабелів та облаштування тролейбусної лінії, адже люди категорично проти будівництва. На місце виїхала робоча аби вислухати людей та розібратися у питанні.

«Мені треба обійти стовп на дорогу, щоб дитини завести. Або велосипедом, тут така вулиця вузька, я їздив раніше по тротуару, а зараз вже й по тротуару не можна буде проїхати» — каже місцевий житель Віталій Поляк.

Місцевий депутат каже, таку ситуацію із проходами самі ж люди й утворили.

«Частина людей і ініціативна група прийшла сьогодні на сесію і говорить про те, що їм не подобається, що сьогодні відбувається із тротуарами. Так, дійсно у нас є по вулиці Героїв Пожежних така ділянка, де дуже завузькі тротуари, але давайте відверто казати чому вони такі. Вони ж не були завжди такі. Вони були стандарті 3 метри, але сьогодні багато людей будуючи свої нові паркани зайняли велику частину тротуару» — повідомив депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Зокрема місцевих хвилює питання безпеки на цій вулиці. Адже діти можуть вибігти на проїзджу частину обходячи стовпи. Начальник управління транспорту і зв'язку каже, задля вирішення цього питання зберуть комісію з питань безпеки дорожнього руху. Однак вже оголошує вирішення проблеми: це може бути встановлення лежачих поліцейських та камер відеоспостереження на контроль швидкості.

Та найголовніше, що обурює людей — жодного разу влада не організувала громадські обговорення аби дізнатися думку мешканців та запитати, що насправді потребує мікрорайон. Люди бідкаються, що будівництво лінії в подальшому може завадити розбудові інфраструктури.

«Люди тут, вибачте, виливають фекалії сюди або в лівневку. Ви подивіться на ці тротуари, благоустройте вулицю» — сказала місцева жителька Людмила Поляк.

«Я проти цього, тому що у нас тут немає ні каналізації, ні водопровіду» — додав місцевмий житель Олександр Маліков.

Натомість влада пояснює, облаштуванню комунікацій завади немає.

«Ніякої небезпеки тролейбус не несе, ніяких питань щодо розбудови комунікацій тут немає» — розповів начальник управління транспорту і зв'язку Костянтин Підпокровний.

Планували прокласти тут лінію ще з 2018 року. До того ж безвідсоткові кошти у сумі 2 млн. євро надав Європейський банк. 

Якщо ж у найближчі дні будівництво поновиться, вже до кінця року тролейбусну лінію планують запустити