У Житомирі організували культурний проєкт до 30-ї річниці Незалежності «Сила долі»

«Сила долі» —  культурний проєкт до Дня Незалежності на території костелу святого Йоана з Дуклі у Житомирі. Організатори ГО  «Житомир, зроби голосніше!». Як втримати молодих українців тут, щоби вони не роз’їжджалися по світу у пошуках кращої долі? Як повернути віру у Силу нашої, української, долі? Саме на такі питання покликаний дати відповіді даний проект.

Культурний проєкт до 30-ї річниці Незалежності «Сила долі» організувала громадська організація «Житомир, зроби голосніше!». Виставка  автентичного національного одягу, дефіле житомирянок у сучасних вишиванках під виступи ансамблів «Джерельце» та «Льонок».

«Цей захід про об’єднання нашої громади, цей захід, щоб показати, що ми живемо в прекрасному місці, що ми маємо прекрасні традиції, що ми маємо тих людей, які 150-200 видали нам паспорт в Європу, і ми це цінуємо. Вони боролися, щоб прибрати від нас нашу меншовартість, щоб працювати з нашою ідентичністю, з нашими традиціями» — повідомила депутатка Житомирської міської ради, голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко.

Житомирянка Юлія Чепюк дефілює у лляному вишитому одязі, якому вже 70 років. Ділиться враженнями та каже відчуває особливу енергетику та патріотизм. 

Марія Уланова надзвичайно горда бути моделлю, вважає вишиванку кодом нації, об’єднанням та гордістю України