У Житомирі відбулась пресконференція присвячена Чемпіонату України з плавання на відкритій воді

Підведення підсумків, нагородження партнерів та обговорення амбітних планів на майбутнє. Такі теми підіймали сьогодні в міській раді під час пресконференції стосовно Чемпіонату України з плавання на відкритій воді, який відбувся у Житомирі 26-28 червня. За відгуками учасників, ці змагання стали найкращими в історії держави, і навіть рекордно висока температура води не стала на заваді.

Для Житомира Чемпіонат з плавання на відкритій воді став дійсно історичною подією. Такі змагання в акваторії Тетерева відбулися вперше і одразу показали високий рівень організації. Історія цього заходу бере свій початок з минулого року.  

Основним організатором чемпіонату було Міністерство справ молоді та спорту, а також Федерація плавання України. В Житомирі ж підготовкою та проведенням заходу займались міська рада та партнери, зацікавлені в популяризації цього виду спорту. 

Чемпіонат з плавання на відкритій воді вимагає відповідних погодних умов. Відповідно до правил заходу, встановлено верхню та нижню межу температури води. Під час змагань у Житомирі було зафіксовано рекордну найвищу температуру. 

«От якраз на тому першому повороті на бую вимірюємо воду, бачимо 31,3 градуса. Мені, відверто скажу, було трошки некомфортно, на це вплинути не може ніхто. Бо в нас верхня межа 31 градус» — розповів голова відокремленого підрозділу ФПУ в Житомирській області Микола Крук.

Відмінна організація Чемпіонату, вдала співпраця влади та партнерів, а також краса та природа місцевості надихнули організаторів не зупинятися на проведенні подібних заходів на території Тетерева. Ці змагання лише дали старт, а планів на майбутнє у виконавців ще досить багато