У селі Глибочиця місцеві вимагають встановити світлофори на пішохідних переходах

Село Глибочиця Житомирського району, тут місцеві гуртуються боротися за свою безпеку. А все через шалену швидкість водіїв, які не звертають увагу на пішохідний перехід простягнутий через дорогу міжнародного значення Київ-Чоп. «Віє смертю», так кажуть про цю ділянку.  

«14 березня, 2014 року моя дочка загинула. Її збила машина на цьому пішохідному переході. Там віє смертю. Ви подивіться, там одні вінки висять» — повідомила жителька села Олена Яремчук.

Саме після смерті доньки Олени Яремчук у населеному пункті домоглися наявних пішохідних переходів та світловідбиваючих стовпів. Однак і це не допомагає. Днями Артем поховав брата, якого теж збили на цьому ж місці.  

«27 червня збили мого рідного брата, 43 роки на смерть. Водій рухався із шаленою швидкістю. Я вже не знаю до кого потрібно звертатися, щоб хоч хтось звернув на це увагу. Скільки можна це терпіти, я не знаю» — розповів житель села Артем Добровольський.

Смертельні ДТП тут відбуваються систематично. За інформацією поліцейських з 2016 по 2021 рік на цьому місці швидкість забрала життя 6-х людей

«Були неодноразові і усні, і письмові звернення з мого боку, і від жителів нашої громади щодо даної ситуації ,але нажаль світлофор не встановлений» — сказав Глибочицький сільський голова Сергій Сокальський.

У службі автомобільних доріг, які є власниками дороги розглядають декілька варіантів як підвищити безпеку пішоходів поблизу села Глибочиця, серед них: будівництво надземного переходу, облаштування освітлення та встановлення світлофору, якого вимагають люди. По останньому в управління патрульної поліції сьогодні надійшов лист. 

У поліції ж запевняють, надати дозвіл на встановлення світлофорних знаків зможуть лише після того, як служба автомобільних доріг виготовить проектно-кошторисну документацію. 

В САД також виготовили проектно-кошторисну документацію на надземний пішохідний перехід, й нині чекають погодження від іншої служби. 

Сільський голова пообіцяв сприяти фінансово у вирішення питання і якщо САД виявиться не зможе оплатити всю суму, частину витрат візьмуть на себе.

За цим же переходом знаходиться центральний стадіон села, де відбуваються тренування та змагання по футболу серед дітей, там же став, ліс й місцеве кафе. Жителі впевнені, світлофор це хоч якийсь шанс зробити дорогу, яка пролягає через село безпечнішою. 

Якщо ж у найближчі дні ситуація не зміниться й люди не почують конкретику, налаштовані перекривати дорогу Київ-Чоп