На Житомирщині 9-річний хлопчик отримав наскрізне вогнепальне поранення у спину

Група медиків, 20 працівників поліції, 9 рятувальників та пілоти, усі разом вони рятують життя 9-річного хлопчика, якому вчора товариш батька вистрелив прямо спину.

Приїхав погостювати й наробив біди. У момент пострілу поруч знаходилася ще одна дитина, брат-близнюк пораненого хлопчика, він і є головним свідком. Сталося усе прямо у будинку, де проживає родина. 

Бабуся хлопчика каже, у момент події відпочивала, тож пострілів не чула. Про події дізналася від іншого онука. Той розповів, що вони гралися і у якийсь момент дядько Сашко, так звати підозрюваного, вирішив продемонструвати хлопцям свої навички

«Дядя Саша вирішив показати як він повинен його забирати (зброю - ред.). Він показав, як треба забирати зброю, Данік нагнувся і в цей момент вийшло так, що він вистрелив» — розповіла бабуся пораненого хлопчика Жанна Нікітчена.

Такі не дитячі ігри закінчилися для хлопчика наскрізним пораненням. Медики кажуть куля влучила на рівні 12 ребра, є ознаки пошкодження хребта. Нині хлопчик знаходиться у медикаментозному сні й на штучній вентиляції легень. Кажуть стан стабільно важкий, однак від прогнозів на майбутнє утримуються.

«Пошкоджено шлунок, підшлункову залозу, була крововтрата. Шлунок наскрізно поранено» — повідомив завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Іван Кравченко.

У поліції кажуть, спочатку підозрюваний Олександр та батько хлопчика намагалися ввести слідство в оману, сказали, що дитину нібито поранили біля річки й ніхто нічого не бачив. 

Саме товариш батька і привіз пораненого хлопчика до лікарні на власному авто. У цій же машині під час обшуків слідчі вилучили цілий арсенал зброї. За попередньою інформацією підозрюваний має звання полковника та проживає у столиці.  

«Проведеними невідкладними обшуками з вказаного автомобіля було вилучено зброї і боєприпаси: автомат Калашнікова - 2 штуки, пістолет «Форд»-17 - один, боєприпаси біля 100 одиниць, РПГ-26 - 3 штук і РПГ– 22 - 2 штуки, також міни направленої дії» — сказав начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Менше ніж за добу лікарям вдалося стабілізувати дитину та підготувати до транспортування. Усе відбувалося на місцевому спортивному стадіоні «Авангард», туди бригадою «швидкої» доправили пораненого, вже далі санавіацією дитину госпіталізували у столичний «Охмадит». Усі витрати на себе взяла держава. 

За інформацією від поліцейських — родина благополучна. Данило та Марк, так звати братів-близнюків, мають ще двох сестричок 14-ти та 7-ми років. У цей час дівчатка з мамою відпочивали закордоном та терміново повернулися в Україну.  Нині тривають слідчі дії, допоки ж військовослужбовцю інкримінують статтю за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень