На Житомирщині моторошне вбивство: 14-річного підлітка вбили канцелярським ножем

Пішов гуляти і не повернувся. Того ж вечора шукати 14-річного Данила кинулися батьки по селі, обдзвонили знайомих, друзів, але безрезультатно. 

«Версій таких не було куди він міг дітися не було. Він завжди приходив додому, він ніколи не задержувався. Був на зв’язку, він спокійний урівноважений» — розповів вітчим хлопця Анатолій.

На ранок батьки повідомили у поліцію і вже за 3 години поліцейські оголосили найстрашніше — Данило мертвий й не стало його ще у день зникнення біля 8-ї вечора. Знайшли тіло на околиці сусіднього села у закинутій недобудові. 

Руки хлопця були зв’язані скотчем, а на тілі поліцейські побачили множинні рани від ножа, пізніше з’ясується — від канцелярського. Удари прийшлися у шию та грудину. Окрім цього підліток був побитий. Підозрювати у вчиненні тяжкого злочину почали 15-річну однокласницю Данила, яка в той вечір разом із ним пішла гуляти. Спершу дівчина намагалася ввести слідство в оману, доводила, що хлопець впав і помер, а вона злякалася і присипала його цеглою. Згодом дівчина приголомшила ще одним зізнанням: до вбивства готувалася заздалегідь, взяла з собою і канцелярський ніж, і скотч.

«В подальшому вона змінила свої покази і повідомила, що вона дійсно готувалася до вбивства. З собою взяла скотч, канцелярський ніж і на місці, де виявила труп вона і завдавала тілесних ушкоджень, які призвели до смерті 14 річного парубка. Вона і повідомила про місця, де вона сховала знаряддя, яким завдавала удари. Тривалі неприязні стосунки між двома неповнолітніми» — повідомив начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Та й закривавлений одяг поліцейські знайшли у будинку підозрюваної. Що могло статися між дітьми ні сусіди, ні родичі не знають. У поліції нині лише одна версія. 

«Він ніколи не розповідав мамі, що в нього дівчина була, так просто переписуємося» — сказав вітчим хлопця Анатолій.

Чи були Данило і Катерина парою не знають і у школі, але повірити у те, що сталося педагоги не можуть. Кажуть, діти спокійні, за ними ніколи не помічали агресії. Їхні родини характеризують як благополучні, до того ж дівчина має ще 2 братів та 2 сестер. 

Оговтатися від шоку не може і перша вчителька дітей, саме вона була понятою під час першочергових дій слідчих. Каже Катя занадто спокійна. 

Чи сама таке звірство вчинила дівчина, чи в неї все ж були спільники нині з’ясовує поліція. Однак у школі припускають, сама вбити вона не могла, такої ж думки і селяни. 

Сьогодні ж Данила поховали. А 15-річна Катерина нині під вартою, їй загрожує до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство товариша