Обрати препарат та зручний час: відзавтра українці можуть вакцинуватися щодня

772

На 5-му етапі вакцинуватися можуть усі охочі, а отже навантаження на Центри щеплень побільшає. Так у Житомирі та області прийняли рішення — боротися із COVID-19 будуть без вихідних.

«Не тільки у вихідні дні, а постійно. Якщо у людини виявилося бажання у будь-який день тижня провакцинуватися вона може прийти і це зробити. Для цього потрібно лише визначитися з найближчим зручним для вас пунктом щеплення чи Центром масової вакцинації» — повідомила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Попередньо записуватися та чекати поки вас покличуть не потрібно, працювати Центр вакцинації буде за принципом «живої черги». Та й обрати препарат, яким хочуть вакцинуватися, люди можуть самостійно.  

«В області наразі доступні чотири вакцини: AstraZeneca, CoronaVac виробництва компанії Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Доступ до вакцинації відкритий для всіх. Запис у чергу на вакцинацію через сайт чи додаток «Дія» перестає працювати» — додала перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Станом на 20 липня понад 135 тисяч жителів вже вакцинувалися. Заступниця міського голови переконана — це єдиний шлях подолання інфекції.

Під час брифінгу наголосили, боятися побічних ефектів не варто. За період роботи Центру вакцинації тяжких ускладнень не реєстрували.

Нині в області таких центрів є 5: у Житомирі, Бердичеві, Новоград-Волинському, Овручі та Коростені. Додатково функціонує 118 пунктів щеплень та працює 36 мобільних бригад. Дізнатися адресу та додаткову інформацію можна на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/