Інтернатні заклади Житомирщини отримали гуманітарну допомогу

Шафи, велосипеди, одяг, постіль і багато іншого. Майже 10 тисяч українців, які проживають в Нідерландах, самостійно збирали речі, щоб допомогти рідному краю. Гуманітарний вантаж загальною вагою майже у 13 тон доставили до Житомира.

Гуманітарну допомогу отримають 14 інтернатних закладів системи соціального захисту області, де на повному державному утриманні перебувають більше 2х тисяч одиноких непрацездатних осіб, пенсіонерів, ветеранів війни, дорослих та дітей з інвалідністю. До установ вантаж буде доставлений вже сьогодні.

«Це і постільна білизна, це і побутова техніка, це садовий інвентар, велосипеди навіть приїхали» — повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Одним із закладів, який отримав гуманітарну допомогу, є Пугачівський психоневрологічний інтернат. На державному утриманні тут перебуває 103 особи з тяжкими ураженнями опорно-рухового апарату. Завдяки отриманому вантажу підопічні установи зможуть активно займатися творчістю та розвивати свої навички. 

Таку допомогу Житомирщина отримує вперше. Для інтернатних закладів вона є вкрай важливою, адже бюджетних коштів не вистачає на забезпечення усім необхідним. Однак надалі співпраця з українською громадою в Нідерландах стане регулярною