На автомагістралях Житомирської області запрацювало 5 камер автофіксації порушень на дорогах

Відсьогодні на автомагістралях Житомирської області почали працювати камери автофіксації правопорушень. Хоча ще з березня сума штрафів за перевищення швидкості збільшилася, водії можуть отримати знижку.

«Протягом 3-х днів з моменту виявлення даного порушення водію направляється поштою постанова про вчинення адміністративного правопорушення і вже протягом 10 днів з моменту отримання у водія є можливість сплатити штраф у розмірі на 50 відсотків менше, ніж є» — розповів т.в.о. начальника відділу БДР Сергій Смалько.

Загалом на сплату штрафу водій має 30 днів з дня отримання постанови. Якщо ж порушник цього не виконав, сума подвоїться, однак стягуватися вже буде примусово виконавчою службою. Нині на трасах Житомирської області працює 5 камер, однак у майбутньому запустять ще 3. Допоки ж ці встановили поблизу сіл Новогородецьке та Березівка. 

На даних ділянках діє обмеження швидкості 110км/годину, хоча пОчасту водії це правило ігнорують. Та поліцейські кажуть, зважаючи на попередній досвід, встановлення камер дійсно дозволяє знизити кількість порушень та ДТП. Так, за рік їх поменшало удесятеро.

Раніше на цих ділянках працювало кілька екіпажів поліції, але фіксувати усі порушення фізично не встигали. Відтепер декілька інспекторів контролюватимуть усе біля монітору. Перевірятимуть чи правильно розпізнало номери і вже опісля надсилати штраф