У Житомирі відбувся перший обласний молитовний сніданок

595

Своїм корінням молитовні сніданки сягають другої світової війни і вперше були проведені в Америці, а саме Теодором Рузвельтом. В Україні ж така традиція започаткована в 2011-му році. До Житомира вона дійшла лише цього року, на обласному рівні це відбулось вперше.

«Довго до цього йшли і домовились з всіма представниками наших релігійних організацій, які знаходяться на теренах нашої області про проведення молитовного сніданку безпосередньо в Житомирській обласній раді. Це дуже приємно, що відбувається в День Хрещення Русі, воно так сталося, можна сказати, по Божій волі», — розповів голова Житомирської обласної ради ВОЛОДИМИР ФЕДОРЕНКО

 Участь у молитовному сніданку взяли представники різних конфесій Житомирщини. Майже в кожного присутнього на столі була Біблія. По черзі учасники зачитували та обговорювали релігійні вірші.

 Молитовний сніданок символічно відбувся в День Хрещення Русі. Та на цьому влада не планує зупинятися і хоче зробити такі заходи традиційними та щорічними, вважають, що вони впливають на долю не тільки Житомирщини, а й усієї країни.