Вступна кампанія підходить до свого завершення: які спеціальності в Житомирі найпопулярніші?

549

ЖДУ ім. І. Франка, Поліський національний університет та Житомирська політехніка – 3 лідери освіти в області. Щорічно кількість абітурієнтів у цих закладах збільшується. За результатами цьогорічної вступної кампанії, університет ім. І. Франка посів 1-е місце за кількістю поданих заяв від школярів.

 Цьогоріч Житомирський державний університет традиційно матиме найбільшу кількість бюджетних місць в області. Серед найпопулярніших спеціальностей закладу є як філологічні, серед яких журналістика та іноземні мови, природничі, такі як біологія та хімія, і педагогічні науки. Вартість навчання цього року залишається незмінною.

 44 місце в топі найкращих вишів України посів державний університет «Житомирська політехніка». Цього року до закладу було подано майже 10 тисяч заяв. Для них такий покАзник є рекордним.

«Університет, за результатами цієї вступної кампанії, отримав 765 бюджетних місць. Це досить велика цифра. Абітурієнти упродовж останніх 2х днів досить інтенсивно приносять оригінали документів. На сьогоднішній день вже оригінали подали більше 1600 абітурієнтів. Це не лише бюджетна основна навчання, це і контрактна основа. Тому плануємо, що вступна кампанія для університету буде доволі успішною», — сказав ректор державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов 

 Щодо спеціальностей, то цього року університет виборов першість в Україні серед таких напрямків, як гірництво, екологія, технології захисту навколишнього середовища. Інша спеціальності, незважаючи на досить великий конкурс, також користується популярністю серед абітурієнтів.

 3 місце в області займає Поліський національний університет. Це єдиний в державі аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування. Наразі виш активно розвиває нові для себе спеціальності, такі як інформаційні системи та технології, комп’ютерні науки, водні біоресурси. Та найбільшою популярністю користуються профільні напрямки.

 Наразі в університетах Житомира активно проходять творчі конкурси, співбесіди та вступні випробування, а вже 9 серпня абітурієнтів повинні зарахувати до лав студентів.