Житомирянка зареєструвала петицію про заборону руху велосипедів та самокатів Михайлівською

433

Вулиця Михайлівська – улюблене місце відпочинку більшості житомирян. Розвинена інфраструктура дозволяє знайти заняття на будь-який смак. Та з появою нового якісного рівного асфальтного покриття територію облюбували місцеві скейт-бордисти, велосипедисти та власники самокатів. На думку житомирянки Олени Хандожко, такий транспорт може нашкодити звичайним пішоходам, адже розвиває швидкість до 50 км/год

 Такий випадок в родині Хандожко не перший. Жінка зізнається, що й сама не рідко мало не потрапляла під колеса подібного транспорту. Враховуючи ситуацію вирішила, що необхідно брати справу в свої руки і зареєструвала петицію про заборону руху велосипедами та електротранспортом Михайлівською.

«У нас завжди чекають поки щось станеться, а потім вже думають. Напевно треба спочатку подумати. Так як зараз у нас дуже багато електросамокатів в місті, вони не мають ніякого правового статусу, їх ніхто не регулює», — запевняє авторка петиції Олена Хандожко

 А от думки житомирян стосовно цього питання розділились, дехто порівнює цю заборону із дискримінацією, мовляв, це особистий вибір кожного, де йому кататися. Деякі ж містяни стверджують, що проблема не в самих самокатах та велосипедах, винні в усьому самі діти та їхні неуважні батьки.

«Михайлівська вже майже не виглядає пішохідної вулицею. Електросамокати та велосипеди заполонили всю територію. Незважаючи на те, що в межах пішої доступності розташований спеціально відведений скейт-парк, люди все одно продовжують кататися саме тут», — каже журналістка Катерина Волкова

 На території скейт-парку також катаються діти, але на весь майданчик лише 5 малюків. На питання чому ж не приводите своїх чад туди житомиряни кажуть, що тут незручно.

 З дедалі більшим поширенням електросамокатів у різних містах України їхні жителі стикаються з такою ж проблемою. І люди вже не вперше створюють відповідні петиції. Та підписати їх не так просто.

 Сама жінка розуміє, що її петиція є свого роду забороною, та передусім – це безпека її дитини. Інших варіантів вирішення цієї проблеми – не бачить.

 Для розгляду петиції владою необхідно зібрати мінімум 300 підписів. Упродовж двох тижнів «за» проголосували лише 54 особи.