Як в Житомирі розвивається американський футбол за допомогою «Бізонів»

546

Бутси, каркас, захисні накладки, перчатки, шолом та джерсі. І ось вже житомирські «Бізони» виходять на футбольне поле. В команді 17 чоловік віком від 25 до 30 років. Усі разом розпочинають з розминки.

 Житомирські «Бізони» існують лише 2 роки, та ідея створення команди американського футболу в місті була вже давно. Декілька років тому першу спробу зібрати гравців зробив військовий Олександр Кострицький, та на його заклик ніхто не відгукнувся. З часом ідею підтримав засновник «Бізонів».

«Сила, міць та шалена енергія – ось такі вони житомирські «Бізони». Відносні новачки в американському футболі, але з характером воїна та жагою до перемоги. За короткий час існування команда вже має чим пишатися», — каже журналістка Катерина Волкова

 Американський футбол - командний вид спорту. Мета гри - просувати м'яч в сторону очкової (залікової або кінцевої) зони на стороні поля суперника і заробляти бали. М'яч можна нести в руках, кидати і передавати товаришам по команді. Бали заробляються різними способами, включаючи занесення м'яча в очкову зону, успішний пас або забиття між штангами воріт. Цей вид спорту зовсім не схожий на європейський футбол. Також житомирські «Бізони» з малечку привчають своїх дітей до гри.

 В цю неділю на Спартак Арені «Бізони» мали гру із здовбунівськими «Орлами» в рамках програми Юлаі Ліга 7 Чемпіонату України. Від результатів матчу залежало чи проходить команда в Плей Оф.

 На цей раз здобути перемогу також не вдалось. Матч закінчився з рахунком 48:30 на користь «Орлів». Однак житомирські «Бізони» не втрачають жагу до перемоги. (кадри з ютуб: https://www.youtube.com/watch?v=yHSws7ldOBo&ab_channel=SolVision)