Житомирські курсанти готуються до військового параду до Дня Незалежності

613

Понад два тижні з учасниками параду проводитимуть спільні тренування в столиці, аби в день Незалежності України вони пройшли урочистим маршем головною вулицею країни. Сьогодні ж житомирські курсанти готуються самостійно на злітній смузі заводу «Антонова».

 До параду залучили 37 парадних розрахунків, серед них значна частина військових ЗСУ, нацгвардійців, поліцейських, прикордонників та представників внутрішніх справ.

«Останні два місяці ми тренували курсантів 1,2, 3-го навчальних курсів. Зараз безпосередньо приймаємо участь у тренуванні, виходим на фінішну пряму до святкування Дня Незалежності України», — командир роти парадного розрахунку Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова Микола Токарчук 

 На свій перший парад Микола Токарчук потрапив ще у 2008 році, будучи курсантом 2-го курсу. І цьогоріч він вже вшосте стане частиною історичного заходу.

 Деякі курсанти беруть участь вперше, однак вже помічають успіхи, кажуть для них честь стати частиною історії у таку знаменну дату для країни — 30 років Незалежності.

 Курсанти займалися посиленою фізичною підготовкою і навіть вивчали теорію переглядаючи відео власних тренувальних виступів. Тож, до репетицій разом з іншими учасниками кажуть готові.