У Чуднові відкрили Центр обслуговування платників податків

У Чуднові відкрили Центр обслуговування платників податків. Новий ЦОП надаватиме послуги мешканцям Чуднівської та Вільшанської територіальних громад. Всього нині там зареєтровано 1400 платників податків. На Житомирщині це вже 22-й відкритий Центр обслуговування платників податків.

У відкритому Центрі обслуговування платників податків надаватимуть різні послуги: консультативні, інформаційні, адміністративні.

«Не зважаючи, на швидкі темпи запровадження електронних сервісів наразі звичайно існує попит безпосереднього відвідування платниками податкового органу. Так щоб отримати додаткові номери. Тобто реєстраційний номер облікової картки платника податків, отримати консультацію під час кампанії декларування або ж іншу консультацію з питань оподаткування» — повідомила в.о. заступника начальника ГУ ДПС У Житомирській області Алла Бех.

Податківці розповідають, створення комфортних умов для платників податків для них в пріоритеті. 

Міський голова Чуднова каже, щоб підготувати Центр до відкриття знадобилося три місяці і  наголошує на важливості появи Центру платників податків для їхньої громади.

«ЦОП — це я думаю, основне, що потрібно для нашої громади, для сусідніх громад. Для того, щоб люди могли працювати, співпрацювати з податковою і обслуговуватися в цьому Центрі» — сказав міський голова Чуднова Віталій Войтко.

Центр лише відкрився, а людей вже чимало. Наталія – одна з перших, хто скористався послугами нового ЦОПу. Жінка розповідає, прийшла отримати ідентифікаційний код. Зізнається, відкриття Центру чекали  давно, бо ж раніше, аби скористатися послугами податкової служби змушені були їхати за кілька десятків кілометрів.

«Це довгоочікувана подію, яку ми чекали як жителі Чуднівської громади. Для того, щоб отримати, навіть, ідентифікаційний код потрібно їхати до міста Бердичева чи до міста Любара. На цей момент це дуже гарна подія для всіх жителів нашої громади, які будуть мати змогу отримати ідентифікаційний код, отримати адміністративні послуги в одному адміністративному приміщенні» — розповіла жителька Чуднова Наталія Левицька.

Нагадаємо, з 1 вересня вступає в дію одноразове добровільне оподаткування. Воно передбачає одноразову можливість для фізичних осіб оприлюднити усі свої незадекларовані доходи та статки, уникнувши при цьому кримінального покарання за несплату податків