Арсеній Пушкаренко відвідав Олевськ: місто починає розбудовуватися

Стадіон «Колос» в Олевську реконструюють.

36 млн грн — вартість реконструкції, з них 33 млн — державні кошти. Відбуваються роботи в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво».

«Сьогодні такі проєкти, як за моєю спиною, «Великого будівництва», стадіон «Колос» в Олевську є пріоритетом для нас, для нашої команди, для Президента» — сказав Народний депутат України, фракція "Слуга Народу" Арсеній Пушкаренко.

На новому стадіоні для спортсменів буде усе необхідне: футбольне поле, трибуни, бігові доріжки, роздягальні, душові кабіни. До реконструкції у громади не було можливості приймати колег з інших районів чи міст України, але тепер усе зміниться. 

«Стадіон дозволить проводити обласні змагання і я думаю, що такий рівень, і Всеукраїнські зможе приймати» — додав Народний депутат України, фракція "Слуга Народу" Арсеній Пушкаренко.

В рамках парламентського контролю народний депутат Арсеній Пушкаренко відвідав ще декілька об’єктів «Великого будівництва». Серед них Олевська гімназія. Директор школи каже, працює тут вже 20 років, а понад 30 років навчальний заклад не бачив ремонту. 

«Майже 30 років дана школа, багато поколінь батьків і дітей чекали завершення будівництва цієї школи. І тільки завдяки програмі Президента ми маємо новий, світлий заклад, світлі кімнати з новим обладнанням. Ви просто не уявляєте, на скільки я задоволений, що першого вересня ми зможемо зайти у нове приміщення, яке ми чекали дуже довго. А особливо це знаково, що це станеться саме на 100-річчя нашого закладу» — розповів директор Олевської гімназії Євгеній Рибой.

Так, тут повністю реконструювали дві спортивні зали, їдальню, класи, оновили вбиральні та зробили окрему кімнату для дітей з інклюзією. І усе це зробили за рік. 

«Я радий, що це ще однин об’єкт, який ми вводимо в експлуатацію в цьому році, добудовуємо і діти вже зможуть повноцінно в завершеній, добудованій гімназії навчатися. До речі, ця гімназія показує високі результати. По ЗНО, не один рік, саме цей навчальний заклад в області входив і я сподіваюсь в подальшому буде входити в десятку» — сказав Народний депутат України, фракція "Слуга Народу" Арсеній Пушкаренко. 

Також днями в Олевську завершили реконструкцію дороги Олевськ-Покровське.

«Я переконаний, що ми будемо продовжувати в такому темпі будувати і відбудовувати нашу інфраструктуру. Фактично ми за ці два роки будуємо стільки доріг, скільки не було побудовано за останні 10 років» — розповів Народний депутат України, фракція "Слуга Народу" Арсеній Пушкаренко. 

По завершенню реконструкції автодорожники вже приступили до ремонту ще одного не менш важливого сполучення для Олевська.

«Це 7,5 км асфальтного покриття, взагалі нового. Та дорога буде з’єднувати міжнародну трасу Київ-Ковель і залізничну станцію «Пояски». Це також по програмі «Велике будівництво» нашого Президента Володимира Зеленського» — повідомив міський голова Олевська Сергій Лисицький.

По завершенню оглядин Арсеній Пушкаренко напередодні 30-річчя Незалежності України привітав жителів Олевська зі святом, вручив подяки та іменні годинники