У Житомирі підняли найбільший жовто-блакитний стяг у області

У Житомирі на майдані Соборному урочисто підняли один із найбільших прапорів в Україні. Відповідно до указу Президента прапори в обласних центрах піднімали одночасно.

До привітань долучилися народні обранці, міський голова Житомира та очільники області.

«Вперше за 30 років, це була ініціатива Президента, дійсно в кожному куточку України сьогодні підняті такі великі прапори на нових флагштоках. Це була ініціатива саме до 30-тиріччя Незалежності. Я вважаю, що це символ нашої державності. Символ того, що ми щодня на сході України продовжуємо боронити нашу Незалежність. Наші хлопці несуть втрати і цей прапор дійсно сьогодні – це символ боротьби поколінь українців за нашу Незалежність» — сказав народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

«День Прапора – це як наша вишиванка, код нації нашої української. З цим прапором вибудовувалася наша Україна. Наші пращури боролися, нас захищаючи. Гинули і гинуть наші військові з цим прапором. Це символ нашої нації, символ нашого духу українського» — додав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Кажуть, встановлення прапора саме на майдані Соборному символічний знак.

«Україна – єдина, Україна – соборна, Україна – неподільна! Ми боронимо свою землю, ми її захистимо, ми відіб’ємо ворога і відкнинемо їх назад за дальні кордони саме з жовто-блакитним прапором» — сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Міський голова говорить обрали саме це місце за ще однією причиною.

«Сьогодні встановлення цього прапору дуже символічно, бо 30 років тому на цьому місці стояв пам’ятник Леніну. Сьогодні кінець ось цієї епохи радянської. Я думаю, що це такий символ, що через 30 років на цьому місці піднявся самий великий в Житомирській області жовто-блакитний прапор. Це клас! Це надія на успішний проект України» — розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Народні обранці мають плани на розвиток України. Кажуть, через 10 років бачать державу заможною.

«Ті сьогодні проекти, які ініціював Президент, зокрема і «Велике будівництво» - це крок до того, що Україна відбудеться як держава. Вона утвердиться і, що важливо, економічно вона буде успішною» — повідомив народний депутат України Арсеній Пушкаренко