День Незалежності у Житомирі

Урочистий парад відразу за 3-ма напрямками. Військові, ветерани війни, матері загиблих та й просто небайдужі святковою ходою йшли від пам’ятників Тарасу Шевченку, Олегу Ольжичу та Івану Огієнку.

Символічно хода об’єдналася на майдані Соборному.

Учасники ходи вшанували пам'ять загиблих у російсько-українській війні біля меморіальних стендів на Майдані Соборному. Матері загиблих кажуть – найбільше бажання, аби в Україні був мир.

«Ми прийшли вшанувати пам'ять загиблих і показати, що у нас дуже велика родина на Житомирщині. Дуже багато дітей і чоловіків, які загинули» — сказала мати загиблого військового Оксана Максименко.

«Хочу побажати миру. Мир усім і щоб не було ніяких втрат. Через те, що для кожної матері це найдорожче, наші діти» — додала мати загиблого військового Ніла Добрянська.

Сюрпризом для усіх присутніх став проліт цивільної авіації над майданом Соборним.

Родзинка свята – картина з символами України. Створювали красу маленькі житомиряни.

Завдяки своїм старанням усього за 2 дні житомиряни встановили рекорд України. Намалювали найбільшу кількість національних символів на картині. А це 50 полотен загальною довжиною у понад 60 метрів та висотою у майже півтора. Участь у створенні унікальної картини взяли понад 400 діток. 

Така творчість має ще й благодійну мету. Картини продадуть на аукціоні, а усі зібрані кошти підуть на допомогу хворим діткам