Цими вихідними Житомир вшановуватиме пам’ять загиблих Героїв України

29-го серпня в Україні вшановують пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. 28-го числа у Житомирі вдруге відбудеться патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Проводиться він у рамках Всеукраїнського забігу.

«Цей забіг унікальний, неординарний в тому, що нашу колону всіх учасників забігу будуть очолювати мами, тата, дружини і дітки з фото наших полеглих Героїв. А на сьогодні в місті Житомирі 93 родини загиблих та померлих від поранень Героїв» — повідомила директорка міського центру соціальних служб міської ради Ольга Юрченко.

Забіг розпочнеться о 16 годині біля обласної філармонії імені Святослава Ріхтера. Реєстрація проводитиметься у режимі офлайн з 15.20. Тож, усіх небайдужих запрошують долучитися і разом подолати кілометрову дистанцію. Організатори наголошують, акція не є спортивною, чекають учасників різної вікової категорії. А вже 29-го серпня у неділю о 10-й ранку на Смолянському війському кладовищі пройде мітинг-реквієм та Всеукраїнська акція памяті «Сонях»