Віталій Бунечко прозвітував про два роки своєї роботи на посаді голови Житомирської ОДА

Пресконференцію очільник області проводив на 2-х локаціях. Аби відзвітувати про розвиток медичної системи на Житомирщині обрав обласний онкологічний диспансер. Щороку там консультують близько 100-та тисяч хворих, проводиться більше 5 тисяч надскладних операцій, біля 7 тисяч хворих проходить лікування в стаціонарі і наразі там майже завершують реконструкцію.

Житомирщина одна із перших у державі має єдиний госпітальний округ. До кінця року у області мають бути сучасні амбулаторії, оновлена медична техніка та реконструйовані приміщення лікувальних закладів. Вже на другій локації, у Магістраті, розповів про реалізацію інфраструктурних проєктів області. 

Зокрема, впродовж останніх 2-х років у області реконструювали та побудували 20 об’єктів важливих для життя громад, а це: школи, спортивні об’єкти, заклади культури та дитячі садочки. Однак, з деякими об’єктами виникли проблеми. Зокрема, це стосується нового садочку у передмісті Житомира.

Щодо ремонту доріг виникало теж чимало питань. Це і якість покриття, і розмітка. Але питання – під особистим контролем, каже Бунечко.

За результатами дослідження Житомирщину визнано найкращим регіоном України для введення бізнесу. Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області вже склав понад 300 млн доларів США. Зокрема, у майбутньому в області планують реалізувати ще 7 інвестиційних проєктів. Загальна сума яких 120 млн євро. 

Віталій Бунечко каже, за ці два роки роботи йому не соромно. 

«Немає фіаско. Мені надзвичайно приємно, чесно вам скажу. За 2 роки моєї роботи я гордий за ті проекти, які ми робимо, і, які реалізовуються. Найбільшою, от для себе перемогою, я буду вважати встановлення лінійного прискорювача» — сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко