На Житомирщину із робочим візитом завітав голова Фонду державного майна

Зефірна фабрика у Новограді-Волинському один із прикладів успішної приватизації держмайна. Колись це була просто недобудова, а зараз сучасне виробництво, яке має 430 робочих місць. 

У Новограді-Волинському є ще й швейна фабрика, яка завдяки інвестиціям зараз активно працює. За рік там відшивають понад 1 мільйон одних лише штанів. Раніше ж підприємство виробляло типовий радянський одяг.

А після розпаду Радянського Союзу з’явилась можливість шукати нові ринки збуту. Завдяки німецьким інвесторам фабриці вдалося розпочати нову віху в своїй історії. Відтепер це сучасне виробництво, яке користується попитом у більш, ніж 50-ти країнах світу. 

Наразі, на підприємстві працевлаштовано 550 чоловік. Однак, директор каже – мають плани на розвиток. Житомирщина на сьогодні займає лідируючу позицію щодо приватизації держмайна. 

«Ми на даний час підготували більше 100-та об’єктів, які ми готові запропонувати до приватизації. Вони проходять через прозорі конкурси. Приватизація важлива. Основне, про що ми хочемо говорити, що це план розвитку того майна яким держава не ефективно управляє» — повідомив заступник голови Житомирської ОДА Олександр Федько