Щасливі очі дітей: у Житомирі з’явилося два ДБСТ, тут відразу може виховуватись 20 дітей

Хтось розглядає свої нові іграшки. Хтось захоплено малює і вже роздумує про майбутнє. А хтось в такому шумі солодко спить у новій родині. Усі ці діти тепер у новій родині. Подружжя Годован та Сичових створили у новозведених оселях дитячі будинки сімейного типу. В першій родині є вже 5-ро прийомних братиків та сестричок, в іншій — троє братів підлітків.

«Нам запропонували в лютому й вже десь в березні ми прийняли рішення. За квітень ми зібрали документи, за червень пройшли курси і вже в липні переїхали. Ми самі з Київської області, тому це для нас такі кардинальні зміни» — розповідають прийомні батьки Олена та Володимир Сичові.

«Останнім часом дуже часто задають таке питання, ніби це щось таке дивне, незрозуміле, але ж насправді це нічого такого надскладного чи неможливого ми насправді не зробили. Це такі самі дітки як в нас, такі самі сердечка, такі самі душі» — додають прийомні батьки Наталія та Сергій Годован.

Олена та Володимир Сичові не мають власних дітей і вже давно подумували про усиновлення. За освітою педагоги, тож жартома кажуть, кількості дітей, яку у майбутньому будуть виховувати не бояться, навпаки, вже чекають поповнення у родині, сподіваються з’явиться донечка. 

Наталя і Сергій Годован окрім всиновлених 5-х дітей, мають ще 3-х своїх. Кажуть біологічні діти рішення підтримали, адже такий досвід родина вже має.

Ці два ДБСТ побудував німецький благодійний фонд «Міст в життя». Земельні  ділянки  під будівництво свого часу надала місцева влада. Побудовано з нуля, а отже усе найкраще — сучасне планування, зовнішнє утеплення, підлога з підігрівом, якісні меблі та побутові прилади. Загалом у двох будинках зможе проживати 20 дітей. 

Нині родини продовжуватимуть підтримувати благодійники та міська рада і у цей час вони вже подумують над створенням ще одного ДБСТ. А поки ж шукають мікроавтобус, аби усі разом діти могли їздити до школи вчитися та знаходити нових друзів