Обласний центр крові оголошує тиждень благодійності, до якого можуть долучитися усі охочі

Тиждень благодійності в обласному центрі крові. Кожен охочий може долучитися до популяризації донорства та допомогти врятувати життя, адже потреба у крові зростає щодня.

«Донорство – це і є благодійність, а тут ще така нагода, що 5 вересня День благодійності і ми вирішили для щоб привернути увагу до проблеми донорства, до актуальності, до необхідності донорства крові присвятити цей тиждень святу благодійності. Зараз потреба у еритроцитах всіх груп, резус позитивних та резус негативних, тобто всі бажаючі хто хоче стати донором – раді бачити в нашому центрі. Сьогодні в нас проходять в день 10-14 осіб, а потреба не менше – 50» — розповіла медичний директор Обласного центру крові Алла Островська.

Донорами можуть бути особи старші 18-ти років. Головне – бажання та добре самопочуття. Усі інші обстеження можна отримати на місці. Також упродовж 48 годин необхідно втриматись від алкоголю та смаженої їжі. До того ж можна здавати кров навіть після вакцинації. 

«Донор обстежується на інфекції такі як гепатит В, С, ВІЛ і сифіліс, а також, антитіла до COVID, і визначається група крові та резус. Ці всі результати досліджень донор отримає на руки. Вакцинація не впливає на результат і через 10 днів після вакцинації людина може бути повноцінним донором» — додала медичний директор Обласного центру крові Алла Островська.

Тиждень благодійності розпочнеться з понеділка і долучитися можуть усі охочі. Кожен учасник автоматично братиме участь у розіграші подарунків, яких наразі тримають в інтризі