У селі Перга, що на Олевщині, відкрито сучасний фельдшерсько-акушерський пункт

Олевський район, 10 км від білоруського кордону. Тут розташоване мальовниче село Перга, населення якого становить близько 400х осіб. Більшість з них щоденно потребує медичної допомоги. Відповідно до таких потреб громади за допомогою Пержанської рудної компанії в селищі було відкрито новий сучасний фельдшерсько-акушерський пункт. 

«Звичайно, наша міська рада не змогла потягнути такі проєкти. Ми дуже задоволені і вдячні взагалі рудній компанії Пержанський, яка вдихнула життя у наше село, розумієте. Це дуже приємно» — каже староста с. Перга Анатолій Хомутовський.

«Нарешті наші люди будуть отримувати якісні медичні послуги, нарешті наші медичні працівники будуть працювати в комфортних умовах. Ви знаєте, Пержанська рудна компанія дарує не тільки надію, вона дарує життя» — додав заступник Олевського міського голови Юрій Данюк.

Зробити капітальний ремонт ФАПу вдалось за 3 місяці. До цього у селищі також працював фельдшерський пункт, однак його умови змушували бажати кращого. Завідувачка зізнається, доводилось лікувати людей вдома, так як у приміщенні було дуже холодно. Відтепер тут функціонує навіть денний стаціонар.

«Це дуже важливо. До цього в нас хоч і функціонував фельдшерський пункт не з гірших, але він був дуже холодним. Фінансування не вистачало, щоб зробити його досконалим. Тут функціонує і денний стаціонар, йде патронаж діток маленьких, можна зробити елементарне вимірювання тиску, цукру, також є інгалятор в наявності» — розповіла завідувачка ФАПу Ганна Василівна.

Оновлений сучасний ФАП став одним з найкращих подарунків для місцевих. Сюди по медичну допомогу щоденно звертається декілька десятків осіб. Зізнаються, лікуватися в таких умовах тепер приємніше.

Оновлений фельдшерсько-акушерський пункт – не перший проєкт від Пержанської рудної компанія. Ще 3 роки тому компанія взяла на себе зобов’язання покращити життя мешканців свого рідного регіону. 

«Село Перга – це наше рідне село, де ми будемо реалізовувати поруч свій проєкт. Ми тільки за цей рік профінансували більш ніж на 3 млн гривень тільки соціальні проєкти в цьому районі. Це і ремонт школи в селі Юрова, і освітлення в Рудні Пержанській зробили, і ремонт ФАПу. Допомогли Олевському ліцею фінансово, зараз ще допомагаємо музею. Ми розуміємо, що це наші люди, які повинні жити гідним життям» — повідомив директор ТОВ «Пержанська рудна компанія» Віктор Танай.

Як зазначає міська рада, Пержанська рудна компанія є їхнім постійним надійним партнером. Усі проєкти, які були заплановані, доводяться до кінця і стають одними з кращих. Кажуть, на досягнутому не зупиняються і вже обговорюють подальшу співпрацю. 

«Зараз з керівником даного підприємства будемо обговорювати інші десь напрямки в інших селах, де більш важливо. Де в зруйнованому стані, ми будемо відновлювати також, щоб мешканці і інших населених пунктів мали можливість отримувати надійні якісні медичні послуги» — розповів Олевський міський голова Сергій Лисицький